Zelfgemaakt paneermeel voor vis en vlees

    Zelfgemaakt paneermeel voor vis en vlees

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een recept voor zelfgemaakt paneermeel dat ik graag maak omdat het niet zoals kant-en-klare paneermeel smaakt. Probeer de kruiden af te wisselen. Rozemarijn is heerlijk voor kip, Chinese vijfkruidenpoeder is geweldig voor vis! Rol het vlees door de bloem, vervolgens in losgeklot ei, daarna in het paneermeel. Harde kaas, zoals Parmezaanse kaas of Pecorino is heerlijk in dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6-7 sneetjes brood (oudbakken is het beste)
    • 2 teentjes knoflook, gepeld
    • 60 gr geraspte belegen kaas
    • 4 eetlepels verse basilicum
    • 4 eetlepels verse munt
    • zout en peper
    • 60 gr bloem
    • 2 losgeklopte eieren
    • extra vergine olie om te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:55min 

    1. Doe het brood, knoflook, kaas, basilicum en munt in de keukenmachine. Meng tot zeer fijne kruimels, voeg dan zout en peper naar smaak toe.
    2. Rol stukken vlees door de bloem, schud het overtollige eraf, dompel in het ei en vervolgens in het paneermeel, druk stevig aan om het vlees goed te bedekken.
    3. Leg het vlees op een schaal en zet minstens 1/2 uur in de koelkast zodat de paneermeel wat steviger kan worden.
    4. Verhit de olie in de pan en bak het vlees, draai vaak, tot het goudbruin en gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren