Garnalen met knoflook en rode peper

    Garnalen met knoflook en rode peper

    1keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig en moeiteloos lekker recept voor garnalen, op smaak gebracht met rode peper, knoflook, witte wijn en tomaat. De saus kan vooruit worden gemaakt en bewaard in de koelkast of vriezer totdat hij nodig is. Bevroren, rauwe, ongepelde garnalen zijn snel, eenvoudig en handig voor dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 6 teentjes knoflook, geperst
    • 2-4 hete rode pepers, gesneden
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 125 ml witte wijn
    • 1 (400 gr) blik tomatenblokjes, gepureerd
    • 1 theelepel suiker
    • zout en peper naar smaak
    • 1 kilo verse rauwe grote garnalen
    • 60 gr paneermeel
    • 1 bosje peterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een grote pan die een deksel heeft. Voeg de ui, knoflook en pepers toe; bak tot de ui transparant is.
    2. Voeg de gepureerde tomaten toe en bak 1 minuut. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat enigszins inkoken.
    3. Voeg de tomaten, suiker en zout en peper toe; laat 5-10 minuten sudderen. (Saus kan worden bewaard in de koelkast totdat je hem gaat gebruiken).
    4. Voeg garnalen, paneermeel en 3/4 van de peterselie toe, goed mengen. Bak met deksel op de pan tot alle garnalen gaar zijn.
    5. Garneer met de overgebleven gehakte peterselie en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren