Zalmspiesje van de barbecue

    Zalmspiesje van de barbecue

    11keer bewaard
    53min


    92 personen hebben dit gemaakt

    Marineer de zalm in een saus gebaseerd op Oosterse kruiden, rijg de zalm vervolgens aan vleespennen en leg ze op de barbecue. Eenvoudig, gezond en lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr zalmfilet, zonder huid
    • 2 eetlepels ketjap
    • 2 eetlepels honing
    • 1 eetlepel rijstazijn
    • 1 theelepel gember, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 mespuntje versgemalen zware peper
    • 3 citroenen, in 12 wigjes gesneden
    • 12 vleespennen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:53min 

    1. De zalmfilets in lengterichting in 12 lange repen snijden en deze elk aan een vleespen rijgen. In een ondiepe schaal leggen.
    2. In een kom ketjap, honing, azijn, gember, knoflook en peper opkloppen. 30 minuten op kamertemperatuur laten staan. Na gebruik de marinade in een kleine sauspan enkele minuten laten sudderen.
    3. De barbecue matig heet laten worden.
    4. Een rooster licht met olie invetten. Een stukje citroen aan het eind van elke vleespen rijgen. De pennen 4 minuten per kant roosteren en daarbij vaak met de marinade besmeren. De vis is gaar als deze makkelijk met een vork uiteen valt.

    Tip:

    Leg houten prikkers altijd minimaal 10 minuten in water voordat je het vlees eraan rijgt en ze op de barbecue legt. Op die manier voorkom je namelijk dat ze verbranden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren