Knoflookbrood

    Knoflookbrood

    4keer bewaard
    10min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Mijn versie van de klassieker. Heerlijk voor liefhebbers van knoflook. Gebruik knapperig stokbrood of ciabatta.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 Ciabatta broodjes of stokbrood
    • scheut extra vergine olijfolie
    • snufje gedroogde gemengde kruiden
    • 1 grote teen knoflook, gepeld en geplet
    • 40 gr boter
    • gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Maak dit ongeveer 1 uur voor serveren. In een kleine steelpan verhit je de olie op een laag vuur. Voeg de knoflook toe en roer voortdurend om het niet te verbranden (verbrande knoflook is heel bitter). Wanneer het aroma vrijkomt voeg je de boter toe en laat deze smelten.
    2. Giet onmiddellijk in een kom en voeg de gedroogde kruiden en peterselie toe. Roer goed, dek af en zet apart. De boter zal uitharden.
    3. Als je het knoflookbrood wilt maken, verhit je de grill van de oven tot ​​medium. Snijd de broodjes doormidden. Roer de boter en verdeel gelijkmatig over de vier helften. Leg ze op een grilplaat en rooster ongeveer 3 minuten en laat het niet aanbranden. Serveer meteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Chris1988
    van
    0

    Lekker en makkelijk. Zeker maken, en dan lekker op het stookbrood en in de oven ermee - 06 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties