Koekjes in allerlei soorten en smaken

    Koekjes in allerlei soorten en smaken

    3keer bewaard
    45min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Met dit standaard recept voor koekjes, kun je een grote verscheidenheid aan ingrediënten gebruiken om verschillende smaken koekjes te maken. Deze koekjes kun je na het bakken ook goed invriezen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 100 koekjes

    • 500 gr boter
    • 400 ml gecondenseerde melk met suiker (1 blikje)
    • 250 gr suiker
    • 625 gr zelfrijzend bakmeel
    • Voor de verschillende smaken
    • 3 eetlepels cacao + 125 gr stukjes chocolade
    • 75 gr geglaceerde kersen + 125 gr gehakte witte chocolade
    • 3 theelepels sinaasappelrasp + 175 gr stukjes chocolade
    • 150 gr gehakte macademianoten + 125 gr stukjes chocolade
    • 200 gr M&M's
    • Rol het deeg in balletjes, maak een kuiltje en vul met jam
    • Rol het deeg in balletjes en druk in een suiker-kaneelmengsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. In een grote kom mix je de boter, suiker en gecondenseerde melk tot het een lichte en romige structuur heeft.
    3. Voeg de bloem toe, meng goed door en verdeel het deeg in 4 porties. Voeg de andere gewenste ingrediënten toe.
    4. Meng het deeg, rol met een eetlepel balletjes van het mengsel en maak ze iets platter.
    5. Leg ze op de bakplaat, met voldoende ruimte ertussen. Bak 14 tot 16 minuten of totdat ze een lichtgouden kleur hebben. Laat ze ​​5 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren