Koekjesdeeg voor drukke moeders

    Koekjesdeeg voor drukke moeders

    1keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor een deeg voor koekjes dat wordt bewaard in de koelkast en gebakken wordt als nodig is. Het kan ook worden gebruikt om verschillende smaken koekjes te maken. Een kwart van het deeg is genoeg voor 24 kleine koekjes.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 96 koekjes

    • 500 gr bloem
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel kaneel
    • 60 gr melkpoeder
    • 220 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 250 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, zout, kaneel en poedermelk bij elkaar, voeg dan de donkerbruine basterdsuiker toe. Wrijf de boter erdoor tot het mengsel lijkt op broodkruimels.
    2. Bewaar het koekjes deeg in een afgesloten container in de koelkast totdat het nodig is.
    3. Om de koekjes te maken: Meng 1/4 van het mengsel met 60 ml koud water en eventuele extra ingrediënten zoals chocoladestukjes, of noten.
    4. Maak hoopjes met een theelepel op een ingevette bakplaat, en maak ze plat met een vork.
    5. Bak 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties