Mokka muffins

    (16)

    Als je van koffie in de ochtend houdt, zul je zeker van deze mokka muffins genieten. Gebruik instant espresso koffie voor een meer robuuste koffiesmaak. Je kunt gesmolten boter in plaats van de olie gebruiken, indien gewenst. Je kunt ook 175 gr chocolade stukjes aan het eind toevoegen als je een zoetere mokka muffin wilt.


    13 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 15 muffins

    • 250 gr bloem
    • 75 gr kristalsuiker
    • 75 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 2 theelepels instant koffie
    • 1 theelepel kaneel (optioneel)
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 ei
    • 225 ml melk
    • 110 ml plantaardige olie
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 23min  ›  Klaar in:43min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een muffinbakblik in, of bedek met papieren vormpjes.
    2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, koffiekorrels, kaneel en zout.
    3. In een andere kom, meng je het ei, melk, olie en vanille. Roer het natte mengsel door het droge mengsel tot het net gemengd is - niet teveel mengen! Vul voorbereide muffinvormpjes tot 3/4 vol.
    4. Bak ze 22-24 minuten. Laat 5 minuten afkoelen voordat je ze uit het bakblik haalt en op een rooster legt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (16)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren