Kokos dal

    Kokos dal

    1keer bewaard
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit dal recept is absoluut schitterend. Een verscheidenheid aan peulvruchten (linzen/dal) wordt gestoofd met tomaten en kokosmelk, en gekruid met een eenvoudige mix van kruiden uit je kast. Geschikt als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij je favoriete curry. Elke combinatie van linzen of dal kunnen worden gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 190 gr hele rode linzen
    • 75 gr Channa dal
    • 75 gr Moong dal
    • 3 cm gemberwortel, in plakjes
    • 2 laurierbladeren
    • 1 kaneelstokje
    • 1,5 liter koud water
    • 2 eetlepels boter
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 theelepels kurkuma
    • 1 theelepel komijn
    • 1/2 theelepel garam masala
    • 1/2 theelepel chilivlokken
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1/2 - 1 theelepel zout, of naar smaak
    • 400 gr blik tomatenblokjes
    • 400 ml blik kokosmelk
    • 1 eetlepel gesneden verse koriander blaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Spoel de linzen en dal goed af, doe dan met de gember, de laurierblaadjes en kaneel in een grote pan met 1,5 liter koud water. Breng aan de kook, zet het vuur op middelhoog en laat gedurende 15 tot 20 minuten sudderen, af en toe roeren om te voorkomen dat het gaat plakken.
    2. Giet de linzen dor een grote zeef af, verwijder laurier en kaneel, en spoel goed af. Doe terug in de grote pan.
    3. Verhit de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak gedurende 3 minuten. Roer de knoflook, kurkuma, komijn, garam masala en chilivlokken erdoor en bak nog een minuutje tot het gaat geuren. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout.
    4. Voeg het uimengsel bij de linzen en roer goed door. Voeg de tomaten en kokosmelk toe, meng goed.
    5. Laat mengsel nog ongeveer 30 minuten sudderen, onder voortdurend roeren, tot de linzen gaar zijn en het mengsel is ingedikt naar je wens. Serveer bestrooid met koriander. Geweldig met naanbrood en pappadums.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren