Zelfgemaakt filodeeg

  (18)
  1 uur

  U kunt dit deeg gebruiken in plaats van kant-en-klaar filodeeg, dit is veel makkelijker om te maken.


  43 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 8 

  • 200 gr witte bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 ei, geklopt
  • 80 ml warme melk
  • 2 theelepels boter, gesmolten
  • 1/8 theelepel azijn
  • 2 eetlepels boter, gesmolten

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Zeef 200gr bloem en het zout op een bord en maak een kuiltje in het midden. Doe het geklopte ei, 80ml warme melk, 2 theelepels gesmolten boter en de azijn in het kuiltje. Afhankelijk van het soort bloem dat je gebruikt moet je wellicht iets meer melk toevoegen.
  2. Roer de ingredienten snel met je vingers door elkaar (roer steeds langs de buitenkant van het kuiltje om klonten te voorkopen). Als alles goed gemixt is, kneed het deeg deeg dan op een werkblad tot het stevig en zacht is en niet langer aan het werkblad blijft kleven. Smeer de buitenkant van de deegbal in met wat gesmolten boter, dek af met warme schaal en laat het 30 minuten - 1 uur rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6.
  4. Rol het deeg zo dun mogelijk op het werkblad uit. Op tafel leggen en het deeg voorzichtig vanuit het midden uitrekken. Probeer het niet stuk te trekken. Het deeg moet tot 1 m2 uitgerekt kunnen worden. Terwijl je het deeg bereidt ontstaat er een zwaardere hoek of rand. Snijd deze er met een mes af voordat de vulling wordt toegevoegd of het deeg wordt opgerold. De gewenste vulling over het deeg verspreiden en oprollen of opvouwen.
  5. De buitenkant met gesmolten boter insmeren en 20 minuten bakken. Vervolgens de temperatuur verlagen naar 180°C/gasstand 4 en wederom met gesmolten boter insmeren. In ong. 10 extra minuten baktijd bruin laten worden.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (18)