Konijn met bieslook

    Konijn met bieslook

    1keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Konijn staat niet meer zo vaak op het menu, maar dit is echt een heerlijk gerecht! Dit recept kan ook gebruikt worden voor kip, neem dan dragon in plaats van bieslook.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 konijn, in stukken, OF
    • 1,3 kilo konijnenpoten
    • bloem met peper en zout om te bedekken
    • 55 gr boter
    • 1 likeur glas Calvados of cognac (optioneel)
    • 16 kleine uitjes (sjalotjes, verze zilverui of bosui)
    • 150 ml kalfs-of kippenbouillon
    • 175 ml slagroom
    • zout en peper naar smaak
    • cayennepeper naar smaak
    • 1 2 cm dik bosje bieslook, gewassen en gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Snijd de achterpoten van het konijn in twee delen. Wentel alle stukken in de gekruide bloem.
    2. Bak het konijn in een grote, zware pan in de boter goudbruin.
    3. Verwarm de Calvados in een soeplepel, steek aan (wees voorzichtig!) en giet in de pan met het konijn. Draai de stukken vlees rond in de vlammen.
    4. Voeg de uien toe, laat ze een beetje kleuren.
    5. Roer de bouillon erdoor, dek de pan af en laat ongeveer 40 minuten gaar sudderen.
    6. Haal het vlees en uien eruit en houd warm.
    7. Laat de jus even goed doorkoken en giet er dan de room door. Na een paar minuten (en als je geluk hebt) worden de sappen dikker.
    8. Voeg zout, peper en daarna de cayennepeper en bieslook toe.
    9. Laat opnieuw koken en schenk dan over het konijn en uien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren