Boerenkool op Braziliaanse wijze

    Boerenkool op Braziliaanse wijze

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een van de bijgerechten bij feijoada. De kool wordt zeer dun gesneden en snel gebakken met knoflook en olie, waarbij de felgroene kleur behouden wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 bossen boerenkool
    • zout naar smaak
    • 150 gr mager spek
    • 1 eetlepel olie
    • 2 teentjes knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Was de kool en verwijder de taaie stengels. Stapel ze samen, rol ze op als een sigaar en snijd ze in dunne plakjes (zo dun mogelijk). Leg ze in een bak met water en zout.
    2. Snijd het spek en bak in de olie tot het knapperig is. Haal van het vuur en laat op keukenpapier uitlekken. Bewaar twee eetlepels van het spekvet.
    3. Hak de teentjes knoflook en bak ze in het bewaarde spekvet.
    4. Voeg de kool toe en bak op hoog vuur, roer los met een vork. Bak tot al het water uit de kool verdampt is.
    5. Verspreid op een serveerschaal en strooi de spekjes er bovenop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    heerlijk roerbak recept nog wel extra maggi blokje toegevoegd anders te saai. - 04 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren