Krokant lamsvlees met pompoenrijst en auberginepuree

    Krokant lamsvlees met pompoenrijst en auberginepuree

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Deze prachtige pompoenrijst met rozijnen en pijnboompitten gaat heel goed samen met geroosterd, knapperig lamsvlees en gerookte auberginepuree.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 lamsfilet (genoeg voor 2)
    • zout en peper
    • olijfolie voor het bakken
    • 2 aubergines
    • 100 gr pompoen, in kleine blokjes
    • 1/2 ui, fijn gesneden
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 200 gr rijst
    • 120 ml water om de rijst te koken
    • 240 ml lams-of kippenbouillon
    • 2 eetlepels naturel yoghurt
    • 1 eetlepel sultana-rozijnen
    • 1/2 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
    • muntblaadjes ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi het lamsvlees met zout en peper en braad het vlees bruin aan in een koekenpan met een beetje olie. Leg vervolgens op een bakplaat.
    2. Rooster het lamsvlees 50 minuten tot een uur in de oven. Afhankelijk van de grootte. Je wilt een diepbruine kleur aan de buitenkant met knapperige stukjes, maar niet te droog.
    3. Ondertussen maak je de rijst en de saus. Leg de aubergines in een braadslee met de pompoen, bestrooid met peper en zout. Plaats in dezelfde oven als het lamsvlees of in een aparte oven. Na 15 minuten draai je de pompoen en de aubergine om. Het moet beginnen te kleuren. Na nog eens 10-15 minuten controleer je de pompoen. Deze moet geroosterd en mooi gekleurd zijn. Indien nodig zet je het terug in de oven. Haal de pompoen uit de braadslee en hou apart. Laat de aubergine nog even in de oven tot deze zacht is en zwart begint te worden.
    4. Als de aubergine gaar is, leg je deze in een vergiet om uit te lekken. Laat rusten tot het genoeg afgekoeld is om te hanteren. Vergeet niet om het lamsvlees te controleren.
    5. Verwijder de schil van de aubergine. Snijd in stukken en doe in een blender of pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
    6. Om de rijst te maken verhit je wat olie in een pan en voeg de ui toe en na een paar minuten de knoflook. Roer goed. Voeg de rijst toe en roer om elke korrel te bedekken. Voeg nu het water en bouillon toe en breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat ongeveer 12 minuten koken. Roer af en toe. Controleer de rijst en kook langer indien nodig. Verwijder het deksel als er teveel vloeistof in de pan blijft. Houd warm terwijl je de rest klaar maakt.
    7. Voeg de yoghurt toe aan de auberginepuree en meng goed. Giet het mengsel in een plastic knijpfles en zet apart. Roer de pompoen, rozijnen en pijnboompitten door de rijst. Meng goed.
    8. Haal het lamsvlees uit de oven en laat even rusten. Snijd dan in stukjes.
    9. Leg een kookring op elk bord (of gebruik een klein kommetje). Vul elke ring met het rijstmengsel en verdeel dan het lamsvlees er rondom. Besprenkel het bord decoratief met de auberginepuree en spuit ook een beetje op de rijst. Garneer de rijst met munt en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren