Krokante linzensnacks

    Krokante linzensnacks

    1keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Deze linzensnacks in de vorm van staafjes, zijn zeer geschikt voor dippen in elke soort van Indische saus - van raita tot chutney. Rode linzen worden vermalen tot een dikke pasta met koriander, peperkorrels, gember en chili. Ze worden vervolgens tweemaal gebakken om onweerstaanbaar krokante staafjes te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 190 gr rode linzen
    • 2 theelepels gemalen koriander
    • 2 theelepels peperkorrels
    • 1 theelepel verse gehakte gember
    • 2 theelepels fijngehakte verse koriander of peterselie
    • 1 groene chilipeper, fijngehakt
    • snufje zout naar smaak
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel garam masala
    • olie voor frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Laat de linzen 4-5 uur weken in warm water, of laat een 1/2 uur zachtjes koken in water. Laat ze uitlekken en pureer ze met gemalen koriander en de peperkorrels om een grof gemalen dikke pasta te maken.
    2. Doe de pasta in een grote kom en voeg de overige ingrediënten, behalve de olie, toe. Meng goed en zet 30 minuten opzij.
    3. Maak je handen nat en vorm van het mengsel platte burgers van 10 cm doorsnee. Verhit de olie in een wok tot zeer heet. Bak de 'burgers' 2-3 minuten aan beide kanten en haal dan uit de olie. Laat de 'burgers' op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
    4. Snijd elke 'burger' in 3-4 repen. Verwarm de olie tot deze heet is, verlaag het vuur tot medium en bak de reepjes tot ze krokant en goudbruin aan beide kanten zijn. Laat de overtollige olie weer uitlekken (op keukenpapier) en serveer ze warm, met een mintchutney of yoghurtsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren