Kruidige Thaise kip curry

    Kruidige Thaise kip curry

    8keer bewaard
    1uur


    14 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudige Thaise kip curry met kokos en limoenbladeren, die zeer kruidig ​​en fris is. Hier gemaakt met kip, maar kan ook worden gemaakt met rundvlees, varkensvlees, groenten en vis. Serveer met kokos en limoenrijst of gewone gekookte jasmijnrijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels arachide-olie
    • 2 eetlepels rode curry pasta (bijv. Mae Ploy)
    • 1 blik (400 ml) kokosmelk
    • 8 kippendijen zonder bot en vel, in stukken gesneden
    • 1/2 theelepel gemberpasta
    • 1 volle theelepel gladde pindakaas
    • 4 eetlepels erwten uit de diepvries
    • 6 limoenblaadjes, opgerold en zeer fijn gesneden
    • 4 grote uien, in partjes gesneden en dan gescheiden
    • 1 flinke theelepel palmsuiker of witte kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit wat olie in een wok. Voeg de currypasta toe en roerbak gedurende een paar seconden. Voeg de ui toe en bak 2 minuten. Voeg een flinke scheut water toe en bak nog 2 minuten.
    2. Voeg 1/4 van de kokosmelk toe, roer en voeg de kip toe. Kook 5 minuten op een middelmatig vuur.
    3. Voeg de gember, pindakaas, erwten en limoenblaadjes toe. Roer goed. Voeg de suiker en de resterende kokosmelk toe. Meng goed.
    4. Breng aan de kook en laat vervolgens 45 minuten sudderen. Serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren