Lam met rodewijn-tomatensaus

    Lam met rodewijn-tomatensaus

    1keer bewaard
    3uur15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept levert malse lamsbouten op die langzaam worden gekookt in een rijke rode wijn saus. Serveer met een (zelfgemaakte) aardappelpuree voor een bijzondere maaltijd!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 lamsbouten
    • 2 blikjes (elk 400 gr) tomatenblokjes
    • 1 glas rode wijn
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 middelgrote uien, gesnipperd
    • snufje zout en peper, naar smaak
    • snufje gedroogde tijm
    • 2 takjes verse rozemarijn, en extra voor de garnering
    • 1-2 eetlepels olijfolie, om te bakken
    • 1 wortel, in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 150 ml kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 160-170°C. Verhit de olie in een diepe zware gietijzeren braadpan op middelhoog-hoog vuur. Braad hierin de lamsbouten rondom aan. Haal uit de pan en zet apart. Voeg meer olie toe, indien nodig, zet het vuur op middelmatig, voeg de uien toe en bak ze glazig. Voeg de knoflook toe, roer er na 2 minuten de rode wijn en de bouillon door. Laat een minuut of twee koken en voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de rozemarijn voor de garnering.
    2. Breng aan de kook en voeg opnieuw het vlees toe. Zet het vuur laag, draai het vlees om het goed te bedekken en doe het deksel op de pan. Zet in de voorverwarmde oven en laat een goed uur sudderen.
    3. Haal uit de oven en controleer de saus, bedek het vlees goed met de saus. Zet terug in de oven. Herhaal dit proces totdat het lamsvlees bijna van het bot valt en de saus is ingedikt. Afhankelijk van de grootte van het vlees, stoof ik dit ongeveer 3 uur, maar je kan het zo nodig aanpassen.
    4. Serveer met romige aardappelpuree met een takje rozemarijn ter garnering op het lamsvlees. Heerlijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren