Ik wilde een snelle en gemakkelijke maaltijd voor in de slowcooker. Mals lamsvlees in een gemakkelijke saus van linzensoep, currypoeder en groenten. Een stevige maaltijd voor het gezin.
R
RoosterandHen
11 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 4
500 gr lamsvlees, in blokjes
3 aardappelen, geschild en in stukken gesneden
peper en zout, naar smaak
een beetje olie om in te bakken
2 grote uien, geschild en dun gesneden
2-3 eetlepels madras currypoeder (of gebruik je eigen favoriet)
Zet de slowcooker op 'laag'. Voeg het lamsvlees, aardappelen en peper en zout naar smaak toe.
Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak hierin de uien glazig. Voeg currypoeder, garam masala, komijn en koriander toe en roerbak een minuut. Doe het mengsel in de slowcooker.
Voeg genoeg water toe om net het vlees en aardappelen te bedekken. Laat 7 uur op de laagste stand stoven.
Een uur voor het serveren voeg je de soep toe, controleer de smaak, voeg eventueel extra kruiden toe, en laat nog een uur sudderen.