Lamscurry met linzen uit de slowcooker

    Lamscurry met linzen uit de slowcooker

    7keer bewaard
    8uur10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ik wilde een snelle en gemakkelijke maaltijd voor in de slowcooker. Mals lamsvlees in een gemakkelijke saus van linzensoep, currypoeder en groenten. Een stevige maaltijd voor het gezin.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr lamsvlees, in blokjes
    • 3 aardappelen, geschild en in stukken gesneden
    • peper en zout, naar smaak
    • een beetje olie om in te bakken
    • 2 grote uien, geschild en dun gesneden
    • 2-3 eetlepels madras currypoeder (of gebruik je eigen favoriet)
    • 1/2 theelepel garam masala
    • 1/2 theelepel komijn
    • 1/2 theelepel koriander
    • 120 ml water
    • 1 blik (400 ml) linzensoep

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur10min 

    1. Zet de slowcooker op 'laag'. Voeg het lamsvlees, aardappelen en peper en zout naar smaak toe.
    2. Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak hierin de uien glazig. Voeg currypoeder, garam masala, komijn en koriander toe en roerbak een minuut. Doe het mengsel in de slowcooker.
    3. Voeg genoeg water toe om net het vlees en aardappelen te bedekken. Laat 7 uur op de laagste stand stoven.
    4. Een uur voor het serveren voeg je de soep toe, controleer de smaak, voeg eventueel extra kruiden toe, en laat nog een uur sudderen.
    5. Serveer met gekookte rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren