Lamsschouder uit de slowcooker

    Lamsschouder uit de slowcooker

    6keer bewaard
    8uur5min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Lamsschouder bereid in de slowcooker met rode wijn en lamsbouillon om een ​​lekkere jus te maken. Ik serveer dit met geroosterde pompoen, bloemkool en wortelen, maar alle groenten zijn lekker voor erbij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo lamsschouder
    • 1 kopje lamsbouillon
    • 1/2 wijnglas rode wijn
    • snufje gedroogde gemengde kruiden
    • peper naar smaak
    • 1 theelepel bessengelei (optioneel)
    • muntsaus om te garneren
    • 1 theelepel maïzena gemengd met wat water (indien nodig)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur5min 

    1. Zet de slow cooker op 'laag'. Leg het lamsvlees in de pan. Giet de bouillon en wijn erbij. Breng op smaak met peper (zout is niet nodig, want de bouillon bevat zout). Roer en dek af. Laat 7-8 uur stoven, roer af en toe en draai het vlees af en toe.
    2. Ongeveer 20 minuten voor het opdienen, verwijder je de lamsschouder uit de slowcooker en houd warm. Voeg het maïzenapapje toe, roer goed en houd deksel eraf. Zet op de hoogste stand, tot de jus iets dikker is.
    3. Snijd het vlees, roer de bessengelei (optioneel) door de jus, meng goed en schenk over het vlees. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren