Lavendel scones

    Lavendel scones

    2keer bewaard
    35min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Perfect voor moederdag of voor bij een speciale kop thee, deze scones krijgen hun bijzondere smaak door een vleugje lavendel. Lavendelknopjes kun je kopen in de grotere supermarkten of online.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • zelfrijzend bakmeel, om te bestrooien
    • 2 theelepels gedroogde lavendelknopjes
    • 375 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 eetlepel suiker
    • 80 gr boter, in blokjes
    • 250 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor 220°C. Bestuif een bakplaat met zelfrijzend bakmeel. Doe de lavendelknopjes even kort in een keukenmachine, zodat het een grof poeder wordt.
    2. Zeef 375 gr zelfrijzend bakmeel in een middelgrote kom, voeg lavendel en suiker toe. Met je vingertoppen wrijf je de boter door het mengsel totdat het lijkt op fijne broodkruimels.
    3. Voeg de melk toe. Gebruik een bot mes om te mengen tot het deeg een bal begint te vormen. Leg op een licht met meel bestoven werkvlak en kneed voorzichtig tot het deeg samenkomt. Kneed het niet te lang.
    4. Druk het deeg plat met de palm van je hand tot ongeveer 2 cm dikte. Gebruik een 5 cm ronde steekvorm of een glas om de scones uit te snijden. Leg ze 1 cm uit elkaar op de bakplaat. Bestrijk met wat melk.
    5. Bak 14-16 minuten in de voorverwarmde oven, tot de scones goudbruin en gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren