Basisrecept scones

    (33)

    Perfect voor moederdag of voor bij een speciale kop thee, een basisrecept voor scones. Voeg de boter in kleine stukjes toe voor het beste resultaat. Serveer met jam en room.


    26 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 375 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 eetlepel suiker
    • 80 gr boter, in blokjes
    • 250 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor 220°C. Bestuif een bakplaat met wat zelfrijzend bakmeel.
    2. Zeef 375 gr zelfrijzend bakmeel in een middelgrote kom, voeg suiker toe. Met je vingertoppen wrijf je de boter door het mengsel totdat het lijkt op fijne broodkruimels.
    3. Voeg de melk toe. Gebruik een bot mes om te mengen tot het deeg een bal begint te vormen. Leg op een licht met meel bestoven werkvlak en kneed voorzichtig tot het deeg samenkomt. Kneed het niet te lang.
    4. Druk het deeg plat met de palm van je hand tot ongeveer 2 cm dikte. Gebruik een 5 cm ronde steekvorm of een glas om de scones uit te snijden. Leg ze 1 cm uit elkaar op de bakplaat. Bestrijk met wat melk.
    5. Bak 14-16 minuten in de voorverwarmde oven, tot de scones goudbruin en gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (33)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren