Makkelijke curry met rundvlees

    Makkelijke curry met rundvlees

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige curry, die je elke avond van de week kunt maken. Blokjes rundvlees worden gecombineerd met paksoi, aardappelen en wortelen voor een stevige curry die op smaak is gebracht met gember, knoflook, mosterd en kerriepoeder. Room maakt het extra lekker. Serveer met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 550 gr rijst
    • 1 theelepel olie
    • 1 kilo rundvlees, in blokjes gesneden
    • 1 theelepel bloem
    • 2 grote uien, fijngehakt
    • 1 paksoi, fijngesneden
    • 2 aardappels, geschild en in dobbelsteentjes gesneden
    • 2 wortels, in stukjes
    • 1 theelepel uitgeperste knoflook
    • 1 theelepel fijngesneden gember
    • 600 ml runderbouillon
    • 1 theelepel mosterdpoeder
    • 1-2 eetlepels kerriepoeder
    • 200 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. verhit ondertussen een koekenpan met olie op middelhoog vuur.
    2. Bedek het rundvlees met wat bloem, doe dan in de pan. Braad het rundvlees rondom bruin aan, voeg dan de ui, paksoi, aardappelen en wortelen toe.
    3. Bak nog eens vijf minuten, voeg daarna de knoflook, gember, bouillon, mosterd- en kerriepoeder toe en meng. Voeg de room toe en roer door.
    4. Laat 10 minuten sudderen en roer zo nu en dan, tot de aardappelen en wortelen gaar zijn.
    5. Serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren