Kalitsounia (zoete kaasgebakjes uit Kreta)

    Kalitsounia (zoete kaasgebakjes uit Kreta)

    2keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Ik heb een paar jaar in Kreta gewoond, en ik kocht deze heerlijke kleine taartjes altijd bij de lokale bakker voor het ontbijt. Ze zijn waanzinnig eenvoudig zelf te maken, in het bijzonder met de hulp van kant-en-klaar deeg! Serveer ze warm voor de beste smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 500 gr ricotta
    • 250 gr suiker
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eierdooiers
    • 2 theelepels kaneel
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • slagroom voor het geval de ricotta te droog is (is meestal zo)
    • 24 mini gebakbodems (bijv. Jos Poell)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C.
    2. Meng ricotta, suiker, bloem, eierdooiers, kaneel en sinaasappelschil in een kom. Als het mengsel te kruimelig en niet romig is, voeg je wat room toe, een ​​theelepel per keer totdat het romiger is, maar niet te vloeibaar.
    3. Schep de vulling in de gebaksvormpjes. Bak 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
    4. Leuk om warm te serveren. Je kunt ze ook opwarmen in de magnetron (10 seconden) of in de oven op een lage temperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren