Ovenschotel met gehakt en aardappelpuree

    Ovenschotel met gehakt en aardappelpuree

    5keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze ovenschotel die in Groot-Brittanië ook wel 'cottage pie' wordt genoemd, bestaat uit gehakt met sherry en een heerlijke aardappelpuree met kaas. Serveer dit met bijvoorbeeld worteltjes of mais. Genoeg voor 2 - 3 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 grote aardappelen geschild en gesneden
    • grote klont boter
    • grote scheut melk
    • peper en zout, naar smaak
    • 1 grote ui, in blokjes gesneden
    • 250 gr mager rundergehakt
    • 1/2 wijnglas droge sherry
    • scheutje Worcestershire saus
    • 1 1/2 theelepel bloem
    • goede handvol geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kook de aardappelen gaar. Giet af en pureer met boter en melk. Kruid en zet opzij. Verwarm de oven voor op een gematigde temperatuur.
    2. Verhit een grote koekenpan met olie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig. Voeg het gehakt toe en rul het bruin. Voeg de sherry toe, breng aan de kook, zet het vuur laag. Voeg peper, zout en worcestersaus toe. Roer een paar minuten. Strooi de bloem erdoor en meng goed. Het mengsel zal dik zijn. Laat een minuut of twee bakken tot de meelsmaak eraf is.
    3. Schep het gehaktmengsel op de bodem van een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree gelijkmatig over het gehakt. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper en strooi de kaas erover. Druk met een vork de randen aan om een ​​patroon te maken. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.

    Tip

    Smaakt het best als het de dag van tevoren gemaakt wordt, indien mogelijk. Als je het wilt invriezen, maak zoals hierboven staat en laat afkoelen in de koelkast. Dek af met een laag folie en een laag plastic folie (dat zorgt ervoor dat de schaal in de diepvries kan). Laat volledig ontdooien vóór het verwarmen. Ik bak het meestal 20 minuten in de oven met het aluminiumfolie er nog op (verwijder wel het plasticfolie) en dan nog 10 minuten zonder folie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    vanderlindenevelien
    0

    uitstekent enzeer lekker - 08 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren