Slagroomtaart met mandarijn

    Slagroomtaart met mandarijn

    2keer bewaard
    1uur5min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Als je zin hebt ​​in een frisse, lichte, citruscake is deze taart iets voor jou. Lagen cake worden bedekt met citrusroom en verse mandarijnpartjes. Als je geen verse mandarijnen kunt krijgen gebruik ze dan uit blik.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Cake
    • 150 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
    • 150 gr suiker
    • 150 gr roomboter of margarine
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 3 eieren
    • Citrusroom
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • 2 eetlepels Cointreau of Grand Marnier
    • 225 ml slagroom
    • 250 gr mandarijnenpartjes, of 1 (310 gr) blik, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet twee ronde bakvormen van 18 cm doorsnee in, en bedek de bodem en zijkanten met bakpapier.
    2. Doe de gezeefde bloem in een kom, samen met de suiker, boter of margarine, vanille en eieren en klop goed met een houten lepel of elektrische mixer, tot het mengsel licht van kleur en luchtig is.
    3. Verdeel het beslag over de twee cakevormen en bak 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de cake gaar is (test met een spies in het midden). Keer ze om op een rooster om af te koelen.
    4. Maak ondertussen de citrusroom door poedersuiker, sinaasappellikeur en slagroom tot stijve pieken te kloppen.
    5. Als de cake is afgekoeld, leg je de eerste laag op een schaal en bedek met de helft van de citrusroom. Rangschik de mandarijnpartjes erop, en leg de tweede cake er bovenop. Bedek de taart met de resterende room, vervolgens met de resterende mandarijnpartjes.
    6. Voor het beste resultaat, kun je de taart het beste even in de koelkast zetten, zodat de taart wat steviger wordt.

    Tip

    Voor nog wat meer citrussmaak kun je ook nog 1-2 theelepels geraspte sinaaasappelschil toevoegen aan het roommengsel. Om de taart alcoholvrij te maken, kun je in plaats van likeur ook oranjebloesemwater gebruiken (2 theelepels). Je kunt ook ander fruit gebruiken voor deze taart, zoals frambozen of aardbeien!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren