Zelfgemaakte eierpasta

    Zelfgemaakte eierpasta

    3keer bewaard
    43min


    Maak dit als eerste!

    Als u geen lasagnabladen in huis heeft of deze liever zelf maakt, dan is dit een feilloos recept. De kruiden en specerijen die bij het gerecht passen kunt u aan het eind door het deeg kneden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 750 gr witte bloem
    • 6 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:43min 

    1. Bloem op een hoopje leggen en daarin een holletje maken. Voeg de eieren aan het holletje toe, steek een vork onder het holletje en meng van daaruit de eieren tot het deeg in het midden glad en glanzend is.
    2. Met de hand de bloem van buitenaf naar het midden voorzichtig vermengen tot het deeg pakt. Verder kneden tot een glad en veerkrachtig deeg ontstaat. Afhankelijk van de vochtigheid van het deeg en de grootte van de eieren eventueel meer of minder bloem gebruiken. Als het deeg plakt of erg soepel is, meer bloem toevoegen.
    3. Het deeg in drieën delen, met keukenfolie bedekken of onder een omgekeerde kom leggen en minstens 30 minuten laten rusten.
    4. De 3 porties deeg per stuk heel dun uitrollen op een licht bebloemd oppervlak. Als u een pastamachine gebruikt de gebruiksaanwijzing volgen om het deeg tot een dikte van 1 mm uit te rollen.

    Verse pasta koken:

    Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook de pasta in 2-3 minuten gaar. Verse pasta is heel snel gaar en zal naar boven drijven als het volledig gaar is. Giet af en verwerk vervolgens verder zoals je wenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren