Manjar Branco (Braziliaanse pudding)

    Manjar Branco (Braziliaanse pudding)

    2keer bewaard
    1uur30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Manjar branco is een soort pudding gemaakt van melk en kokosnoot. Dit is een ouderwets Braziliaans dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Pudding
    • 8 eetlepels maïzena
    • 1 liter melk
    • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk met suiker
    • 200 ml kokosmelk
    • 100 gr geraspte kokos
    • Siroop
    • 1 kopje suiker
    • 2/3 kopje water
    • 200 gr ontpitte gedroogde pruimen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Los de maïzena op in de melk in een pannetje. Voeg gecondenseerde melk, kokosmelk en geraspte kokos toe. Laat zachtjes koken tot het dik wordt, onder voortdurend roeren met een houten lepel.
    2. Giet het mengsel in een tulbandvorm (24 cm) die in koud water is afgespoeld.
    3. Eenmaal afgekoeld zet je hem 3 uur in de koelkast tot de pudding stevig is.
    4. Voor de siroop: Los de suiker op in een steelpan op laag vuur, onder voortdurend roeren. Voeg de pruimen toe en kook zonder te roeren, gedurende 10 minuten tot de siroop indikt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    5. Draai de pudding om op een schaal voor het opdienen.
    6. Schenk de siroop erover en garneer met de pruimen. Serveer koud of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren