Lams-kebabs op Marokkaanse wijze

    Lams-kebabs op Marokkaanse wijze

    9keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke kebabs met lamsgehakt, pruimen, kaneel en komijn. Heerlijk op de BBQ of gegrild.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 Skewers

    • 1 grote ui, grof gehakt
    • 1 kruidnagel knoflook, gesneden
    • 6 pruimen, gedroogd en klaar om te eten
    • 500 gr lamsgehakt
    • versgemalen peper
    • 2 eetlepels paneermeel
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • 1/2 theelepel komijn
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel oregano

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Maak met een staafmixer of in een keukenmachine de ui, knoflook en gedroogde pruimen zeer fijn.
    2. Doe dit in een mengkom samen met alle andere ingrediënten. Meng dit met behulp van je handen.
    3. Verdeel het mengsel in vieren. Rol een portie tot een bal en doe een vleespen in het midden. Maak er nu voorzichtig een lange worst van rondom de vleespen.
    4. Herhaal dit met de rest van spiesen. Leg op een bord, dek af en zet koel weg tot je klaar bent om ze te bakken op de barbecue of grill.
    5. Verwarm de barbecue of grill. Rooster de lamsspiesen aan alle kanten, tot ze gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren