Pastaschotel met tomaat en spinazie

    Pastaschotel met tomaat en spinazie

    13keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gezonde, lekkere, en makkelijk te bereiden ovenschotel met pasta. Ik gebruik kleine zelfgekweekte tomaten en ook een blik tomatensoep. Ik maak het met behulp van diepvries spinazie, maar verse kan ook worden gebruikt. Mijn familie is er dol op!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr blik romige tomatensoep
    • 240 gr volkoren fusilli pasta
    • 1 theelepel gedroogde basilicum (maar je kunt ook verse gebruiken)
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 12 kleine cherry tomaatjes
    • 140 gr bevroren spinazie, ontdooid
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 80 gr jong belegen kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Kook de pasta in 12 minuten beetgaar. Giet af en doe in een ovenvaste schaal met een deksel.
    3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui tot ze zacht en glazig is.
    4. Doe alle ingrediënten behalve de jong belegen kaas in de vuurvaste schaal en meng met de pasta.
    5. Doe een deksel op de schotel en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
    6. Neem het deksel van de schotel en strooi de geraspte jong belegen kaas erover.
    7. Doe terug in de oven (zonder deksel) en bak nog 15 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Dit is inmiddels een vast recept geworden binnen de familie. We gebruiken meestal wel wat meer spinazie en wat minder pasta. Heerlijk recept! - 04 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren