Mediterraans varkensvlees uit de slowcooker

    Mediterraans varkensvlees uit de slowcooker

    27keer bewaard
    5uur5min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Blokjes varkensvlees, courgettes, paprika, zoete aardappel, uien en champignons worden langzaam gekookt in de slowcooker en geserveerd met knapperig brood om erin te dopen. Perfect vooruit te maken en heerlijk bij kouder weer.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 330 gr varkensvlees, in blokjes
    • 1 zoete aardappel, geschild en in stukken gesneden
    • 1 courgette, in schijfjes
    • 1 gele paprika, gesneden
    • scheutje olijfolie
    • 2 grote uien, in dikke plakken
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 250 ml varkensbouillon
    • scheutje tomatenpuree
    • een snufje gedroogde oregano
    • versgemalen peper
    • grote handvol hele champignons (of in dikke plakken gesneden)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur5min 

    1. Zet de slowcooker op laag. Doe het varkensvlees, zoete aardappel, courgette en gele paprika erin.
    2. Bak de uien een paar minuten in een koekenpan en voeg dan de knoflook toe. Roerbak nog een minuut. Doe in de slowcooker. In dezelfde koekenpan doe je de bouillon, tomatenpuree en oregano. Breng aan de kook en voeg toe aan de slowcooker.
    3. Voeg wat gemalen peper toe, dek af en kook 4 uur op laag. Gedurende het laatste uur voeg je de champignons toe. Serveer in grote kommen met brood, pasta of rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    ik vond het erg lekker. omdat ik zelf geen champignons lust zou ik volgende keer overwegen om die weg te laten of te vervangen door een handje babymaïs. - 14 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren