Met salieboter gevulde kipfilet

    (2)

    Een heerlijk recept voor gevulde kipfilets. Eerst wordt boter gecombineerd met verse salie en vervolgens gekoeld. De salieboter wordt daarna gebruikt kipfilets te vullen, die zijn verpakt in spek. Ik maak meestal aardappelen en erwten als bijgerecht, en wanneer ze klaar zijn laat ik ze uitlekken en meng ik ze met de resterende salie boter. Eet smakelijk!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr boter
    • 3 eetlepels gehakte verse salie
    • 2 kipfilets
    • 6 plakjes spek
    • Dijon mosterd
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de boter in de pan tot deze gesmolten is, roer er de salie door, laat een paar minuten koken, en laat daarna afkoelen in de koelkast.
    2. Maak in de lengterichting een inkeping in elke kipfilet. Wanneer de boter weer hard geworden is, doe je een derde van de boter in elke kipfilet (bewaar het resterende derde deel voor ander gebruik). Vouw de kipfilets dicht en besmeer de buitenkant met mosterd en wikkel elke kipfilet in 3 plakjes spek.
    3. Bak de kipfilets in de olijfolie tot het spek krokant is aan beide zijden, leg de kipfilets vervolgens in een ovenschaal en bak in een voorverwarmde oven op 180°C tot de kip gaar is.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties