Gehaktbrood met spinazie en champignons

    Gehaktbrood met spinazie en champignons

    3keer bewaard
    2uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mals en sappig gehaktbrood (meatloaf) gemaakt met gehakt en gevuld met spinazie en champignons. Langzaam gebakken en in plakken geserveerd. Serveer met romige aardappelpuree, jus en erwten.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 thick slices

    • 2 sneetjes brood, zonder korst en in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel melk
    • 500 gr mager rundergehakt
    • peper en zout, naar smaak
    • een snufje gedroogde gemengde kruiden
    • 2 eetlepels Worcestersaus (plus een extra theelepel om erover te smeren)
    • 2 eetlepels tomatenketchup (plus 1 extra eetlepel voor erover te smeren)
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 middelgrote ui, grof gehakt
    • 1 teentje knoflook
    • 6 champignons, in dunne plakjes
    • 5 deelblokjes gehakte diepvriesspinazie
    • 1 afgestreken theelepel mosterdpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. In een kleine kom meng je het in blokjes gesneden brood en melk. Laat het geheel een minuut weken.
    2. Voeg het gehakt samen met de kruiden, Worcestersaus, ketchup en het losgeklopte ei.
    3. Doe het broodmengsel, ui en knoflook in een keukenmachine. Maal fijn. Voeg dit toe aan het vleesmengsel.
    4. Met behulp van je handen meng je het mengsel tot het goed gecombineerd is.
    5. Ondertussen, doe je een beetje olie in een koekenpan en bak je de champignons een paar minuten, voeg vervolgens de spinazie toe. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Bak zachtjes gedurende 5 minuten. Haal uit de pan, zet opzij en laat iets afkoelen.
    6. In een licht ingevette cakevorm doe je de helft van het vleesmengsel. Leg de spinazie en champignons erop en spreid gelijkmatig uit. Houd een beetje ruimte aan alle kanten over.
    7. Doe het resterende vleesmengsel hier bovenop en strijk glad. Dek af met folie en zet koel weg tot je het gaat klaarmaken.
    8. Verwarm de oven voor op 150°C. Plaats de bakvorm (folie erop houden) in een ​​bakschaal en giet er kokend water rond, tot ca 3 cm hoogte. Bak 90 minuten in de oven.
    9. Ondertussen meng je in een theekopje de extra ketchup, Worcestersaus en mosterdpoeder. Haal het gehaktbrood uit de oven. Verwijder voorzichtig de folie en verdeel het ketchupmengsel over de bovenkant. Plaats terug in de oven en bak nog 30 minuten.
    10. Haal uit de oven en laat 5-10 minuten rusten. Snijd dan op een snijplank in vier ruime porties.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren