Zelfgemaakte verse chorizo

  • 1beoordeling
  • 1keer bewaard
  • 15min

Een heerlijke verse chorizo, eenvoudig te bereiden en veel lekkerder dan gekochte chorizo. De worst kan goed in de diepvries bewaard worden voor een snel en eenvoudig ontbijt met roerei en kaas. Geniet ervan!

ANNEK85925

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 1 kg rundergehakt
  • 500 gr varkensgehakt
  • 3/4 kopje chilipoeder
  • 3/4 theelepel gedroogde oregano
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels zout
  • 180 ml droge rode wijn
  • 60 ml azijn

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

  1. In een grote kom runder- en varkensgehakt, chilipoeder, oregano, knoflook, zout, rode wijn en azijn met de hand mengen (dat werkt het best). Afdekken en 2-3 dagen in de koelkast zetten. Elke dag even flink kneden.
  2. Als u het gehakt niet direct gebruikt in porties van 500 gr verdelen en in diepvrieszakken in de diepvries bewaren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Alien1
van
2

Ik mis de rest van het recept,of is dit het? - 15 aug 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties