Zelfgemaakte verse chorizo

    Zelfgemaakte verse chorizo

    2keer bewaard
    15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke verse chorizo, eenvoudig te bereiden en veel lekkerder dan gekochte chorizo. De worst kan goed in de diepvries bewaard worden voor een snel en eenvoudig ontbijt met roerei en kaas. Geniet ervan!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 kg rundergehakt
    • 500 gr varkensgehakt
    • 3/4 kopje chilipoeder
    • 3/4 theelepel gedroogde oregano
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 theelepels zout
    • 180 ml droge rode wijn
    • 60 ml azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een grote kom runder- en varkensgehakt, chilipoeder, oregano, knoflook, zout, rode wijn en azijn met de hand mengen (dat werkt het best). Afdekken en 2-3 dagen in de koelkast zetten. Elke dag even flink kneden.
    2. Als u het gehakt niet direct gebruikt in porties van 500 gr verdelen en in diepvrieszakken in de diepvries bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    Ik mis de rest van het recept,of is dit het? - 15 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren