Mevrouw Davey's appelcake

    Mevrouw Davey's appelcake

    9keer bewaard
    1uur45min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor appelcake kreeg ik vele jaren geleden van een buurman toen we allemaal een overdaad aan appels hadden in onze tuinen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 450 gr appels
    • 225 gr zelfrijzend bakmeel
    • 55 gr margarine of boter
    • 175 gr suiker
    • 1/2 citroen, geraspte schil en het sap
    • 2 eieren
    • 4 eetlepels melk
    • 75 gr bruine basterdsuiker
    • 1 theelepel koekkruiden
    • 25 gr walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakblik in.
    2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in stukjes en bedek met water.
    3. Wrijf meel, boter, suiker en citroenrasp door elkaar. Klop de eieren en melk samen en meng met het meelmengsel.
    4. Schep de helft van het cakebeslag in een ingevet bakblik, rangschik de helft van de appels erop.
    5. Meng de bruine suiker en koekkruiden en strooi de helft over de appels in het bakblik.
    6. Doe de rest van het beslag erin, en bedek de bovenkant met de rest van de appels en walnoten.
    7. Bak 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven tot de cake gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren