Kip Marengo

    Kip Marengo

    1keer bewaard
    40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ik las dat kip Marengo werd gemaakt voor Napoleon, nadat hij de slag van Marengo gewonnen had in 1800. Hier is mijn moeder's versie van kip Marengo, het is makkelijk te maken en ik wil het graag met jullie delen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kippenvleugels/-dijen (zonder huid)
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3-4 sjalotjes, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 100 gr champignons, in plakjes gesneden
    • 1 tomaat, in blokjes
    • 1 handvol gehakte tuinkruiden (basilicum en tijm)
    • 1 glas witte wijn
    • 1 blik tomaten-roomsoep
    • 2 eetlepels bloem
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bestrooi de kip met zout en peper. Wentel in bloem.
    2. Verhit de olijfolie in een pan. Bruin de kip aan beide kanten. Laat uitlekken en zet apart.
    3. Met de resterende olie in de pan, bak je de sjalotjes en de knoflook. Voeg champignons, tomaat, kruiden, witte wijn en tomatensoep toe.
    4. Doe de kip in de pan. Breng aan de kook. Zet de deksel erop en laat gedurende 25 minuten sudderen tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Serveer warm met sneetjes knoflookbrood. Garneer met vers gehakte kruiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren