Bosbessen-citroencakejes

    Bosbessen-citroencakejes

    1keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Ik hou van bakken! Dit is een geweldig recept voor cupcakes met citroen en bosbessen. De cakejes zijn niet droog en vooral heerlijk dankzij een combinatie van gewone bloem en gemalen amandelen. Als je wilt, kun je de bosbessen vervangen door frambozen of bramen, en de citroen door vanille.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 60 gr bloem
    • 180 gr poedersuiker
    • 1 eetlepel geraspte citroenschil
    • 150 gr gemalen amandelen
    • 5 eiwitten, lichtjes geklopt
    • 200 gr gesmolten en afgekoelde boter
    • 150 gr bosbessen
    • Om te serveren
    • 100 ml slagroom
    • 4 eetlepels poedersuiker
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een muffinbakblik met 12 vormpjes in.
    2. Zeef de bloem en poedersuiker in een grote kom, voeg de citroenrasp en gemalen amandelen toe. Roer om alles gelijkmatig te combineren en maak een kuiltje in het midden.
    3. Voeg de eiwitten en boter toe aan de droge ingrediënten. Roer tot het net gemengd is - niet te lang. Roer er voorzichtig de bosbessen door.
    4. Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat dan vijf minuten afkoelen op een rooster.
    5. Om te serveren: Klop de slagroom met de 4 eetlepels poedersuiker. Voeg de vanille toe. Doe de cakejes op een schaal en schep er wat slagroom op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren