Braziliaanse stoofschotel met garnalen (Moqueca)

    Braziliaanse stoofschotel met garnalen (Moqueca)

    11keer bewaard
    25min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Moqueca is een typische Braziliaanse zeevruchten stoofschotel. Deze is met garnalen. Je kunt het aanpassen aan je eigen favoriete ingrediënten, zoals palmolie bijvoorbeeld, typisch voor sommige moquecas, maar dat wordt niet gebruikt in dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
    • 1 groene paprika, zonder zaadjes en gesneden
    • 2 tomaten, ontpit en in stukjes gesneden
    • 3 kopjes kokosmelk
    • zout en peper naar smaak
    • 2 theelepels gemalen annatto zaden
    • 500 gr garnalen, schoongemaakt en gepeld
    • gehakte koriander naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Zet een koekenpan op het vuur en voeg de olijfolie en de fijngehakte ui toe. Bak tot de ui zacht is.
    2. Voeg de knoflook toe en bak twee minuten mee.
    3. Voeg de paprika's, tomaten en kokosmelk toe. Blijf roeren tot de melk begint te koken.
    4. Als de melk begint te koken voeg je zout en peper, annatto en garnalen toe.
    5. Kook tot de garnalen roze worden, ongeveer 5 minuten. Kook ze niet te gaar.
    6. Haal van het vuur en voeg de koriander toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren