Muffins met appel en custard

    (15)

    Deze appelcakejes zijn erg lekker voor bij de koffie of thee. De custard geeft een heerlijke smaak en de witte chocolade geeft het net dat beetje meer. Lekker warm of op kamertemperatuur.


    19 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 125 gr bloem
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 90 gr bruine basterdsuiker
    • 40 gr custardpoeder
    • 100 gr boter, gesmolten
    • 250 ml melk
    • 1 losgeklopt ei
    • 2 grote appels, geraspt
    • 125 gr gehakte witte chocolade
    • Bovenkant
    • 4 eetlepels gehakte witte chocolade
    • 1 appel, geraspt
    • 2 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Meng meel, bloem, nootmuskaat, suiker en custardpoeder. Meng de boter, melk, ei, appel en witte chocolade erdoor. Meng niet te lang. Schep in ingevette muffinvormpjes.
    3. Combineer alle ingrediënten voor de bovenkant en schep een beetje op elke muffin.
    4. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm met slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (15)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren