Zelfgemaakte yoghurt

    Zelfgemaakte yoghurt

    8keer bewaard
    3min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Een hele goedkope manier om heel veel yoghurt te maken, en het is nog te gek om te doen ook! U kunt ook eindeloos met smaken variëren als u liever weinig suiker gebruikt. Na de eerste portie kunt u een eetlepel zelfgemaakte yoghurt gebruiken in plaats van gekochte yoghurt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter water, apart te verwerken
    • 1 1/2 eetlepel natuurlijke yoghurt met actieve culturen
    • 225 gr droge melkpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Klaar in:3min 

    1. 500 ml water in een afsluitbaar bakje gieten en daarin de yoghurt laten oplossen. Melkpoeder toevoegen en goed vermengen. Resterende water toevoegen en doorroeren. Het bakje sluiten en 12-15 uur op een warme plek zetten. Ik zet het bakje in de oven (die uit is) of op een warmhoudplaat. In de koelkast zetten en gekoeld serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    4

    Het is bij mij niet gelukt ,overal lees je dat de melk moet verwarmen ,zou dat de reden zijn jammer dat het bij mij niet is gelukt maar ga nog een keer proberen - 30 jul 2012

    3

    Ik gebruik altijd houdbare melk en verwarm de melk tot 30 graden - 24 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren