Pompoenmuffins

    Pompoenmuffins

    2keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Muffins gemaakt met muskaatpompoen. Deze muffins zijn gezond en smaken naar meer. Laat de noten weg als je liever een gewone muffin wilt. Je kan ze goed invriezen... Waarom verpak je ze niet individueel en gooi ze rechtstreeks uit de vriezer in je lunchpakket?

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 1 ei
    • 175 ml melk
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 100 gr gekookte en gepureerde muskaatpompoen
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 225 gr bloem
    • 75 gr suiker
    • 75 gr walnoten, gehakt
    • 3 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel kaneel
    • snufje gemalen kruidnagel
    • snufje geraspte nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een muffin bakblik met papieren vormpjes.
    2. Klop het ei in een middelgrote kom, voeg dan melk, olie, pompoen en vanille toe. Roer goed tot het mengsel glad is.
    3. In een andere grote kom meng je alle overige droge ingrediënten. Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten. Meng voorzichtig samen tot het bloemmengsel nat is, meng niet te lang (dan rijzen de muffins niet goed). Het beslag hoort klonterig te zijn, niet glad.
    4. Giet het beslag in de muffinvormpjes, vul ze bijna helemaal vol.
    5. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren