Muffins met pompoen en pecannoten

    Muffins met pompoen en pecannoten

    6keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit heerlijke recept voor pompoenmuffins is perfect voor de herfst. Gebruik dezelfde hoeveelheid gekookte en gepureerde zoete aardappel of muskaatpompoen als je wilt experimenteren!

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 1 ei
    • 175 ml halfvolle melk
    • 100 gr gekookte en gepureerde pompoen
    • 55 ml olijfolie
    • 1/2 theelepel puur vanille-extract
    • 220 gr bloem
    • 75 gr suiker
    • 75g gehakte pecannoten
    • 3 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel kaneel
    • snufje gemalen kruidnagel
    • snufje geraspte nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een muffin bakblik met papieren vormpjes.
    2. Klop een ei in een middelgrote kom, voeg dan melk, olie, pompoen en vanille toe. Roer goed tot het mengsel glad is.
    3. Meng in een aparte grote kom alle overige droge ingrediënten. Voeg het natte mengsel toe aan het droge in de grote kom. Meng voorzichtig samen tot het bloemmengsel net nat is, maar meng niet te lang dan rijzen de muffins niet goed. Het beslag hoort klonterig te zijn, niet glad.
    4. Giet het beslag in de voorbereide muffin vormpjes, vul ze bijna helemaal vol.
    5. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren