Muffins met zoete aardappel

    (9)

    Ik had wat restjes zoete aardappel in de koelkast liggen, en besloot om deze heerlijke muffins te maken.


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 losgeklopte eieren
    • 200 gr suiker
    • 225 gr gekookte zoete aardappel, gepureerd
    • 120 ml olijfolie
    • 80 ml water
    • 200 gr bloem
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 75g gehakte pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffin bakblik in of bedek met papieren vormpjes.
    2. In een grote kom meng je de eieren, suiker, zoete aardappel, olie en water. Meng de bloem, kaneel, baksoda, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg de droge ingrediënten aan de natte ingrediënten toe samen met de noten. Meng voorzichtig tot het net vochtig is. Vul de muffin vormpjes tot 3/4 vol. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de muffins gaar zijn. Bak ze niet te lang. Laat afkoelen op een rooster.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (9)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties