Normandische kip

    Normandische kip

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een sjiek winters gerecht met een vleugje Franse invloed. In spek gerolde kip gestoofd met appels in droge cider, vervolgens geserveerd met een romige saus gemaakt van het kookvocht. Deze saus is ook lekker met karbonades.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 4 stukken kip
    • 75 gr doorregen spek, zwoerd verwijderd
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 mespuntje droog mosterdpoeder
    • 2 stevige appels, geschild, in vieren gesneden en klokhuis verwijderd
    • 300 ml droge cider
    • zout en peper
    • 1 eidooier
    • 150 ml zure room of crème fraîche
    • 4 eetlepels calvados of brandewijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur10min 

    1. Verhit de olie in een braadpan en braad de kip rondom bruin aan. Giet af, wikkel een plakje spek rond elk stuk en houd warm.
    2. Doe de ui en het mosterdpoeder in de pan en bak 3-5 minuten zonder de ui te kleuren. Voeg de appels toe samen met de kip. Giet de cider erbij en breng op smaak met zout en peper.
    3. Bak 3 uur op 180°C tot de kip gaar is.
    4. Haal de kip uit de oven en leg op een warme schaal.
    5. Klop de eidooier los samen met de zure room en doe bij de saus in de pan terwijl je voortdurend roert.
    6. Voeg de Calvados toe en laat een paar minuten sudderen tot het een beetje ingedikt is. Giet de saus over de kip en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren