Octapodi kokkinisto (Griekse octopus in tomatensaus)

    Octapodi kokkinisto (Griekse octopus in tomatensaus)

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    10 personen hebben dit gemaakt

    Octopus is een heerlijke traktatie. Ik vind het heerlijk op de barbecue, in een salade of in tomatensaus. Voor velen, kan het bereiden van octopus moeilijk lijken - maar ik verzeker je, het kan niet eenvoudiger. Serveer dit gerecht met frietjes of met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg verse of ingevroren octopus (ongeveer 2 middelgrote)
    • 6-8 uien, gesneden in dunne partjes
    • 180 ml olijfolie
    • 3 laurierbladeren
    • 500 gr passata (gezeefde tomatensaus)
    • 1/2 theelepel zout
    • versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Snijd de inktvis in vrij kleine stukjes (ongeveer de grootte van je duim). Zorg ervoor dat je de kleine 'mond' uit het midden van de octopus snijdt, aan de voet van zijn kop - je zult het herkennen door de donkere kleur en het voelt taai aan.
    2. Doe de octopus stukken in een ​​grote pan en zet afgedekt op midden-hoog vuur.
    3. Ondertussen snijd je de ui in dunne partjes en zet apart.
    4. Na ongeveer 10 minuten, haal je de deksel van de pan, je zult merken dat de octopus zal zijn begonnen om sappen vrij te geven. (Dit is precies wat je wilt, voeg nooit water toe, je wilt dat de octopus in zijn eigen vocht kookt voor de beste smaak.) Nu dat de sappen worden vrijgegeven, laat je de octopus zonder deksel 20 tot 25 minuten sudderen op een matig hoog vuur, tot bijna al het vocht is verdampt.
    5. Zodra bijna alle vocht is verdampt (met slechts ongeveer 3 of 4 eetlepels over), voeg je de olijfolie, uien en laurierblaadjes toe. Laat koken op een matig hoog vuur, onder regelmatig roeren, tot de uien zacht zijn.
    6. Voeg de passata, zout en zwarte peper naar smaak toe. Zet de deksel er weer op en laat 25 minuten op een middelmatig vuur zachtjes sudderen (haal de laatste 10 minuten de deksel er weer af, als er niet voldoende water is verdampt uit de saus). Zodra de octopus zacht is, de saus ingedikt is en de olie aan het oppervlak van de saus komt, haal je de pan van het vuur.
    7. Serveer met patat (met de hand gesneden patat, gebakken in olijfolie zijn het beste), pasta of gestoomde rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren