Ondersteboven-taart met fruit

    Ondersteboven-taart met fruit

    4keer bewaard
    1uur5min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een variatie op de gewone fruittaart! Deze taart heeft een heerlijke textuur en is een lust voor het oog! Je kunt elke vrucht kiezen die je wilt, maar het beste is nectarines, perziken, appels, peren of ananasschijven.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • 200 gr boter, apart te verwerken
    • 200 gr suiker, apart te verwerken
    • scheutje citroensap
    • 4 eieren, gesplitst
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel vanille-extract
    • fruit naar keuze (geschild en gehalveerd)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Smelt 100 gr boter met 100 gr suiker in een grote ovenvaste koekenpan.
    2. Voeg het citroensap toe, zodat de suiker niet kristaliseert maar karameliseert.
    3. Klop de overige ingrediënten, behalve de eiwitten, samen in een kom.
    4. In een andere kom, klop je de eiwitten stijf en schep ze door het andere mengsel.
    5. Snijd het fruit en leg in het suiker/botermengsel in de koekenpan.
    6. Schep het kleverige beslag over het fruit. Druk het niet te veel aan - het zal geleidelijk aan erover vallen.
    7. Zet 45 minuten in de oven op 180°C. Zodra hij klaar is en een beetje afgekoeld, draai je hem op een bord!

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    gisteren gemaakt maar niet zo goed gelukt, ik ga het toch nog eens proberen - 29 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren