Ovenschotel met aubergine

    Ovenschotel met aubergine

    2keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een makkelijk te maken en gezond vegetarisch gerecht dat verrassend smaakvol is en je hebt slechts een ​​handvol ingrediënten nodig! Dun gesneden aubergine wordt gelaagd met pasta saus, feta kaas en basilicum, daarna bestrooid met gekruid paneermeel.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 grote porties

    • 4 kleine aubergines
    • zeezout
    • 4-6 eetlepels olijfolie
    • 100 gr feta-kaas
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • 1 mespuntje chilipoeder
    • 1/2 (350 gr) pot rode pastasaus
    • 15 tot 20 verse basilicumblaadjes
    • 3 eetlepels paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snijd de boven-en onderkant ​​van de aubergines af en snijd ze in de lengte in heel dunne (3 mm) plakjes. Bestrooi de plakjes met zeezout en leg ze in een vergiet boven een kom of de gootsteen. Laat tenminste 20 minuten tot een paar uur staan, zodat de aubergine zijn bittere sappen kwijtraakt. Verwarm intussen de oven voor op 220°C.
    2. Nadat je het tenminste 20 minuten hebt laten staan staan, haal je het overtollige zout van de aubergines en dep je ze droog met keukenpapier.
    3. Zodra de aubergine klaar is, pak je twee bakplaten en bestrijk je ze met olijfolie (als je er eerst wat bakpapier oplegt, blijft de aubergine niet pakken aan de bakplaat). Leg de aubergine plakjes in een enkele laag op de bakplaten, bestrijk de bovenkant met een beetje olijfolie. Zet in de oven en bak 15 minuten, totdat de aubergine erg zacht en mals is geworden en begint te bruinen aan de randen. Draai een keer halverwege het bakken. Haal uit de oven en zet apart.
    4. Ondertussen snijd je de feta en bestrooi je ze met oregano en chilipoeder. Neem een ​​kleine ovenschaal (16 cm of iets dergelijks) en smeer twee lepels pastasaus over de bodem.
    5. Maak een dubbele laag van aubergine plakken op de pastasaus in de ovenschaal. Rangschik een derde van de basilicumblaadjes erop, dan een derde van de feta en tot slot nog een paar lepels van de pastasaus. Herhaal deze lagen, eindigend met pastasaus. Tot slot, strooi je de paneermeel erover.
    6. Bak 10 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant bruin is en de saus een beetje borrelt. Serveer met knapperig brood!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren