Ovenschotel met spek, spinazie en rijst

    Dit is een van de goedkoopste, makkelijkste en snelste maaltijden die ik ken. Rijst wordt gelaagd met een mix van spek, spinazie, olijven en paneermeel, vervolgens bedekt met tomaten en kaas en gebakken tot de kaas bubbelt.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 550 gr rijst
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 300 gr spek, in blokjes gesneden
    • 200 gr diepvriesspinazie, ontdooid
    • 70 gr ontpitte en in blokjes gesneden zwarte olijven (optioneel)
    • 100 gr paneermeel
    • 2 eieren
    • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
    • 250 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
    3. Verhit de olie en bak het spek in een pan (giet overtollig vet af, indien aanwezig). Zet het vuur uit, meng het spek met de spinazie, olijven, paneermeel en klop de eieren erdoor. Meng goed. Rangschik de rijst en het spek mengsel in lagen in een ingevette diepe ovenschaal. Eindig met de tomaten bovenop en bestrooi met geraspte kaas. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas goudbruin is.
    4. Serveer met een groene salade of gestoomde groenten. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren