Risotto uit de oven met tonijn en chorizo

    Risotto uit de oven met tonijn en chorizo

    3keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze risotto is een van de favoriete gerechten van mijn man. De chorizo ​​voegt veel smaak toe en je kunt het zo pittig of mild maken als je wilt. Als je het niet te pittig wilt, gebruik dan een gewone worst van varkensvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt (optioneel)
    • 1 verse chorizo, fijngehakt
    • handvol ontpitte Kalamata olijven
    • 1 theelepel zeezout
    • 180 gr risottorijst
    • 375 ml kippenbouillon of water
    • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
    • 185 gr blik tonijn in water
    • 3-4 kleine courgettes, in dunne plakjes
    • versgemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
    • geraspte Parmezaanse kaas, voor het serveren (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Verhit een ovenvaste braadpan van 3 liter (met deksel) op een middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, ui, worst, knoflook en zeezout toe en roerbak vijf minuten, of tot de ui zacht en glazig is.
    3. Voeg de rijst toe en roerbak het gerecht nog een minuut. Voeg de bouillon of water en de tomatenblokjes toe en breng aan kook. Roer de tonijn en courgette erdoor en breng op smaak met zwarte peper.
    4. Dek de schaal af en bak de risotto 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de rijst gaar is.
    5. Roer de olijven erdoor. Strooi de peterselie erover, bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, indien gewenst, en serveer in de schaal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren