Oxford marmelade

  (2)
  3 uur 15 minuten

  Deze jam is iets donkerder van kleur vanwege de stroop en bruine suiker, maar geweldig om te maken wanneer bittere (Sevilla) sinaasappels in het seizoen zijn. Vul je kasten met deze heerlijke, traditionele marmelade.


  4 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 3 potten van 240 gr

  • 6 kleine bittere sinaasappelen (sevilla), goed gewassen
  • 3 citroenen, goed gewassen
  • 2,5 liter water
  • 450 gr kristalsuiker
  • 320 gr bruine suiker
  • 60 gr donkere stroop

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:3uur15min 

  1. Schil de sinaasappels en citroenen dun en snijd ze dan doormidden, knijp het sap eruit en doe het in een roestvrijstalen of emaille pan. Met behulp van je vingers haal je alle vruchtvlees en pitten uit de geperste vruchten en bind de pitten in een zakje van neteldoek met de helft van de citroenschil.
  2. Snijd de stukjes sinaasappelschil door de helft, dan dwars in stroken van ongeveer 5 mm dik. Doe de reepjes en het zakje met pitten in de pan, giet het water erbij en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 2 uur sudderen, totdat de schil zeer zacht is en de vloeistof met de helft verminderd is.
  3. Verwijder het zakje uit de pan, leg het in een kom en laat afkoelen totdat je ermee kan werken. Knijp de zak om zo veel mogelijk sap te verwijderen, giet dan het sap in de pan. Gooi de zak weg.
  4. Doe de suikers en stroop in de pan en roer op matig vuur tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten koken. Haal van het vuur en test of het juiste punt van stevigheid is bereikt.
  5. Als de marmelade stevig is, haal je het schuim van de bovenkant. Laat de marmelade 20 minuten staan ​om de schil te laten bezinken. Roer tot de schil gelijkmatig verspreid is, giet het dan in schone (gesteriliseerde), droge, warme potten en bedek de potten met vetvrij papier en cellofaan. Als het afgekoeld is, plak je er een etiket op en bewaar je ze in een koele, donkere, luchtige kast.

  Potten steriliseren

  Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (2)