Pa's spaghetti bolognese

    Pa's spaghetti bolognese

    4keer bewaard
    2uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben met deze spaghetti opgegroeid, en hij is nog steeds de beste! Je kunt de saus ruim van tevoren klaarmaken en een paar dagen in de koelkast bewaren. Kan ook goed ingevroren worden. Probeer maaltijdporties in te vriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rundergehakt
    • 4 plakjes spek, in blokjes gesneden
    • 1/2 paprika, in blokjes gesneden
    • 4 champignons, in blokjes gesneden
    • 1 ui, in stukjes gesneden
    • 1 wortel, geraspt
    • 2-3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
    • 80 gr tomatenpuree
    • water
    • 1 snuf zout
    • 1 flinke snuf peper
    • 1 theelepel suiker
    • 2-3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • 1 stengel bleekselderij, in zijn geheel
    • 250 gr spaghetti
    • geraspte Parmezaanse kaas (om over het gerecht te strooien)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Bruin het gehakt en het spek, voeg de groenten en knoflook toe en laat 2-3 minuten bakken.
    2. Voeg tomaten uit blik en de tomatenpuree toe en roer. Vul het lege blik van de tomaten half met water en doe in de pan.
    3. Voeg zout, peper, suiker, kruiden en Worcestersaus toe en roer goed. Voeg de stengel bleekselderij toe en zet op hoog vuur gedurende 10 minuten, laat dan 1 uur sudderen of totdat je de spaghetti wilt serveren - hoe langer het suddert, hoe beter.
    4. Na ongeveer 1/2 uur sudderen, proef je even en pas je, indien nodig, de kruiden aan.
    5. Ongeveer 10 minuten voor het avondeten, kook je de spaghetti. Verwijder de hele stengel bleekselderij en gooi weg.
    6. Doe de spaghetti op een bord en doe er de Bolognesesaus op. Serveer met parmezaanse kaas en knoflookbrood als bijgerecht. Garneer met verse basilicumblaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren