Pasta met kip en champignon-roomsaus

    Pasta met kip en champignon-roomsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gemakkelijke en romige pastaschotel. Serveer deze makkelijke saus over je favoriete pasta - elke vorm pasta is goed. Je kunt ook kalkoengehakt in plaats van kip gebruiken. Zeer gemakkelijk te maken en zeker geschikt voor het hele gezin. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 500 gr kippengehakt of kalkoengehakt
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 250 gr champignons, fijngehakt
    • 6 lente-uitjes, fijngehakt
    • 3 middelgrote tomaten, geschild, ontpit en in stukjes gesneden
    • 100 ml droge witte wijn
    • 500 ml zure room
    • gehakte verse peterselie om te garneren
    • geraspte Parmezaanse kaas (om over het gerecht te strooien)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit een grote koekenpan of pan, voeg dan de olie toe, het kippengehakt en de oregano. Bak 10 minuten, tot de kip gaar is.
    2. Voeg de champignons, lente-uitjes, tomaten en witte wijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de zure room toe, roer door, en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
    3. Kook pasta in ruim, licht gezouten water beetgaar; laat uitlekken. Serveer de pasta op een bord of in een kom en schep het kipmengsel erop en bestrooi met fijngehakte peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren