Pasta met kip en champignons in een tomaten-roomsaus

    Pasta met kip en champignons in een tomaten-roomsaus

    5keer bewaard
    25min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Een gemakkelijke maaltijd voor een doordeweekse avond. De tomaten-roomsaus is niet slecht voor de lijn, maar heeft nog steeds een rijke en romige smaak. Als je het niet pittig wilt, sla dan de cayennepeper en chilipoeder over en gebruik wat zwarte peper naar smaak in plaats daarvan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr spaghetti
    • olie of boter om te bakken
    • 8 champignons, fijngehakt
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 1 rode paprika, in kleine stukjes
    • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
    • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
    • 125 ml tomatensaus (passata)
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • 125 ml zure room (light)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de spaghetti tot deze al dente is. Giet af.
    2. Ondertussen, in een koekenpan op middelhoog vuur, bak je de champignons, ui en peper in een beetje olijfolie of boter.
    3. Voeg de stukken kip toe, bak 5-7 minuten tot de kip bruin is.
    4. Voeg de tomatenblokjes, passata, cayennepeper, chilipoeder en knoflookpoeder toe. Laat 10 minuten sudderen, af en toe roeren.
    5. Haal van het vuur en roer de zure room erdoor.
    6. Serveer met de gekookte spaghetti in kommen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MoadjaHendriks
    0

    Jummie! En lekker pittig! - 26 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren