Pasta met kip en kaas

    Pasta met kip en kaas

    1keer bewaard
    45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heel makkelijk pastarecept met kip waar je niet echt de fout mee in kan gaan. Je kunt verschillende soorten groente gebruiken. Broccoli zou ook lekker zijn, bijvoorbeeld. Als kaas gebruik je gewoon je favoriete soort. Alles van feta tot belegen kaas werkt goed.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 kipfilets, in hapklare stukken gesneden
    • 4 plakjes spek, fijngesneden
    • 1 prei, in ringen gesneden
    • handvol champignons, in plakjes
    • 2 theelepels knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel gedroogde gemengde kruiden (bijv. Italiaanse)
    • 1 zak verse spinazie
    • 500 gr pasta
    • 1 bosje asperges, gesneden
    • 300 gr roomkaas
    • 250 gr kaas, in blokjes
    • zout en peper naar smaak
    • gehakte verse bieslook (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg kip, spek, prei, champignons, kruiden en knoflook toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Als je van spinazie houdt, doe je er wat verse blaadjes op het einde bij tot ze wat zachter zijn.
    2. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Als je van asperges houdt, doe je wat bij de pasta vlak voordat de pasta klaar is.
    4. Als pasta gaar is, giet je hem af en roer je het kip-spekmengsel erdoor. Voeg de roomkaas toe. Proef en voeg zout en versgemalen zwarte peper toe indien nodig en voeg wat gehakte bieslook toe als je wilt.
    5. Ik roer er ook blokjes kaas door. Roer op een laag vuur tot alles is opgewarmd en serveer met wat knoflookbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren